Skip to main content

Posts

5 Sebab Mengapa Anda Perlu Ambil Vitamin C Setiap Hari

Vitamin C adalah vitamin larut air, dan ia bermakna tubuh anda tidak dapat menyimpannya malah tidak boleh menghasilkannya sendiri. Vitamin C sangat penting untuk keseluruhan perkembangan dan pemulihan sel-sel anda. Oleh itu, ini antara sebab mengapa anda perlu mengambil vitamin C untuk tubuh anda setiap hari.
AntioksidanVitamin C adalah salah satu antioksidan yang diperlukan oleh badan untuk membantu mengekalkan sistem kekebalan tubuh anda daripda kesan berbahaya radikal bebas. Radikal bebas yang terhasil daripada pendedahan kepada pencemaran atau makanan yang tidak sihat akan mengakibatkan pelbagai penyakit. Jika anda rajin mengambil vitamin C setiap hari, tubuh anda akan mendapat fungsi antioksidan yang akan meneutralkan radikal bebas tersebut.
Kesihatan imun dan sistem sarafSalah satu fungsi terpenting yang diberikan oleh vitamin C adalah untuk menyokong sistem imun dan saraf kita. Menurut kajian, tubuh mereka yang mempunyai keperluan vitamin C yang mencukupi mampu mencegah jangkitan…
Recent posts

Breakthrough Shaklee National Convention 2018

Awal Julai yang lalu, saya telah pun menghadiri sebuah Convention tahunan Shaklee di Sunway Pyramid Convention Centre. Ini adalah kali pertama saya menghadiri majlis yang dikatakan penuh glamor dan eksklusif ini.

Majlis ini meraikan pemegang anugerah dan juga menerapkan perkongsian ilmu serta pengalaman para Master Shaklee.

Semoga kita bertemu lagi pada episod yang akan datang Breakthrough Shaklee National Convention 2019. Insha'Allah.

Bekalan Vitamin Cergas Haji & Umrah

Kali pertama menjejakkan kaki di Tanah Suci Makkah. Time tu jugak la, mak dan ayah buat kali pertama menunaikan Umrah. Masa tu awal2 dah plan dengan macam2 persiapan. Selain persiapan dari segi ilmu ibadah, Tip jugak study tentang tempat2 yang akan di lawati di sana.

Dan perkara yang paling penting ialah, bekalan ubat-ubatan dan emergency kit sepanjang berada di sana. Untuk ayah, bekalan ubat memang wajib. Dia ada asma. Mak pulak dengan alat2 bantuan support lutut. Yelah, kat sana nanti banyak berjalan kan. Nak naik turun dari hotel ke masjid, nak ziarah... Masa tu pulak, Tip risaukan tentang keadaan kitaran haid. Ha... Banyak kan kena ambil perhatian. Kita mesti tak nak, semua masalah2 ni mengganggu ibadah kita nanti di sana. Insha'Allah semoga Allah permudahkan.

Dan Alhamdulillah, perjalanan ibadah Umrah kami akhirnya selamat. Rasa rindu saat2 dan memori di sana. Mak dan ayah pun diberi rezeki menunaikan Haji setahun selepas ziarah Umrah kami. Dan kini bergelar Haji dan Hajjah.

Say…

Harga Promosi | Youth Skincare | Sempena Pelancarannya

March Promo Launch! Shaklee Youth Skincare Kini produk yang di nanti-nantikan telah tiba dengan harga promosi. 

Antara produk yang diperkenalkan:Luminous Gel Oil CleanserPerfecting Skin TonerYouth Activating SerumAge Defense Moisturizer SPF 50Advanced Renewal Night Cream-LightRadiance C + E
Promosi Bulan Mac 2018 Sahaja! Sempena pelancarannya hari ini, Shaklee memberikan harga PROMOSI MAC 2018 dengan dua pilihan set:
Set Rangkaian | Intensive Treatment And Repair | Luminous Gel Oil CleanserPerfecting Skin TonerYouth Activating SerumAge Defense Moisturizer - SPF 50Advanced Renewal Night Cream - LightFREE! Radiance C + E (worth RM349.80)FREE! Exclusive Youth Beauty Bag (worth RM50.35)FREE! MembershipFREE! Postage  
Set Rangkaian | Starter Set |
Luminous Gel Oil CleanserPerfecting Skin TonerAge Defense Moisturizer - SPF 50Advanced Renewal Night Cream - LightFREE! Exclusive limited edition Two-Way Magnifying Mirror (worth RM29.81)

Yang Mana Satu Pilihan Kalbu?

Youth Skincare Shaklee | Look Younger Longer |

Youth Skincare Lebih dari 60 tahun, kami (Shaklee) telah membantu orang untuk menjadi muda lebih lama 'Live Younger Longer' dengan menangani penuaan pada peringkat selular. Kini kami menerapkan kejayaan yang sama untuk membantu orang kelihatan lebih muda juga 'Look Younger Longer'.


Dan inilah inspirasi untuk 'YOUTH'. Produk penjagaan kulit direka khas untuk memastikan dunia melihat anda seperti yang anda lihat sendiri. 
Untuk memastikan anda sentiasa kelihatan muda seperti yang anda rasa, mulakan sekarang. Masa depan anda akan berterima kasih pada diri anda.
Janji kami ialah Youth Skincare bukan hanya akan memastikan kesihatan kulit secara dramatik tetapi 100% dijamin untuk mengalihkan kulit anda ke usia yang lebih muda. Benar!
Skin care products designed to make sure the world sees you as young as you see yourself.
A decade of aging erased Kami tahu Youth Skincare akan mengubah bagaimana orang melihat diri mereka sendiri, tetapi bolehkah kami buktikan bahawa k…

Shaklee | Selamat | Terbukti | Berkesan |

Falsafah Produk Shaklee Selama lebih 100 tahun, pelbagai generasi telah menaruh kepercayaan bahawa Shaklee mampu melakukan apa yang tidak ada syarikat lain mampu tampilkan - menghasilkan produk yang selamat secara semula jadi DAN terbukti berkesan.
Misi kami di Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan semestinya lebih baik untuk semua. Kami melakukannya melalui penghasilan produk semula jadi yang sangat luar biasa dan anda sentiasa mahu berkongsi dengan keluarga dan rakan mengenainya. Setiap bahan di dalam setiap botol Shaklee telah dicipta untuk memperbaiki kesihatan, berfungsi tanpa kompromi dan lembut serta mesra pada alam sekitar.
Apabila anda memilih Shaklee, anda akan mengetahui tiga perkara yang nyata dan benar.
Ia Selamat. Ia terbukti. Dan ia berkesan.
Mulakan langkah pertama untuk kehidupan anda yang lebih sihat bersama Shaklee.
Penjagaan NUTRISI & KESIHATAN

Penjagaan KECANTIKAN
Penjagaan KULIT BAYI

Penjagaan RUMAH



Hubungi Tip sebagai SID andaWhatsapp : 0…

Keep Calm I'm Shaklee Girl

Since July 2017 Do follow my IG: @tipbeautygarden  And like my FB page: Shaklee JB by Tip Beauty Garden Nak tahu tentang shaklee?  Boleh hubungi saya dengan whatsapp 011-32748760