Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2018

Bekalan Vitamin Cergas Haji & Umrah

Kali pertama menjejakkan kaki di Tanah Suci Makkah. Time tu jugak la, mak dan ayah buat kali pertama menunaikan Umrah. Masa tu awal2 dah plan dengan macam2 persiapan. Selain persiapan dari segi ilmu ibadah, Tip jugak study tentang tempat2 yang akan di lawati di sana.

Dan perkara yang paling penting ialah, bekalan ubat-ubatan dan emergency kit sepanjang berada di sana. Untuk ayah, bekalan ubat memang wajib. Dia ada asma. Mak pulak dengan alat2 bantuan support lutut. Yelah, kat sana nanti banyak berjalan kan. Nak naik turun dari hotel ke masjid, nak ziarah... Masa tu pulak, Tip risaukan tentang keadaan kitaran haid. Ha... Banyak kan kena ambil perhatian. Kita mesti tak nak, semua masalah2 ni mengganggu ibadah kita nanti di sana. Insha'Allah semoga Allah permudahkan.

Dan Alhamdulillah, perjalanan ibadah Umrah kami akhirnya selamat. Rasa rindu saat2 dan memori di sana. Mak dan ayah pun diberi rezeki menunaikan Haji setahun selepas ziarah Umrah kami. Dan kini bergelar Haji dan Hajjah.

Say…